Het belang van een schoon tapijt en een schone vloer

Een mooie vloer straalt luxe uit en heeft een representatieve functie voor uw bedrijfspand. Om dat zo te houden is regelmatige reiniging een must. Een gladde vloer is eenvoudig te reinigen, maar juist het prachtige (hoogpolige) tapijt is gevoelig voor vlekken en inloopvuil. Wanneer het tapijt op de juiste manier onderhouden wordt, zal het langer mooi blijven en minder snel aan vervanging toe zijn.  Daarnaast verwijderen onze machines ook bacteriën en schimmels uit het tapijt, die allergieën kunnen veroorzaken.

Gladde vloeren

Ook gladde vloeren zoals natuursteen, hout of linoleum hebben onderhoud nodig. Naast het stofzuigen en dweilen, moet linoleum regelmatig opnieuw in de was gezet worden om de glans te herstellen. Houten en natuurstenen vloeren krijgen in de loop der jaren kleine beschadigingen, die verwijderd worden door de vloer te schuren en opnieuw te conserveren met bijvoorbeeld wax, lak of olie. De vloer wordt weer als nieuw!

Wij hebben verschillende machines waarmee we vloeren en tapijt kunnen reinigen

Er zijn veel verschillende methoden en machines om een tapijt of vloer te reinigen en herstellen. De juiste methode wordt bepaald door:

  • – het type vloer of tapijt
  • – de mate van vervuiling of beschadiging
  • – de tijd die er is voor de behandeling van de vloer

Wij geven graag advies over de beste methode in uw specifieke situatie. Op verzoek geven we een gratis demonstratie van een paar m2 bij aanvraag van een offerte. Vraag naar de voorwaarden.

De Grace Extractor


Deze professionele tapijtreiniger werkt volgens de sproei-extractiemethode: Met twee zuigmotoren, een grote watertank van 70 liter en drie snelheden zorgt de Grace Extractor voor een intensieve reiniging en een snelle droogtijd van het tapijt. De Grace Extractor wordt gebruikt in combinatie met een jetpower nevelmachine, die een constante druk geeft voor het in nevelen van het tapijt. Er wordt uitsluitend gewerkt met milieuvriendelijke producten. Deze machine is voor tapijt met een  normale/ gemiddelde  vervuiling.

Air Mover


Voor een nog snellere droogtijd van het tapijt, gebruiken wij de Air Mover. Door de constante luchtstroom kan de droogtijd van de vloerbedekking tot 60 procent worden verkort.

Powerflex

De Powerflex is een tapijtreiniger met een roterende kop, die handmatig op snelheid ingesteld kan worden van 0 tot 250 draaiingen per minuut, drie zuiggleuven en drie sproeikoppen. Dit geeft een waanzinnig effect op uw tapijt, dat u beslist gezien moet hebben. De Powerflex wordt ingezet bij zeer vervuild tapijt en inloopmatten.

Orbot Systems


Orbot Systems is een uniek en veelzijdig vloerreinigingssysteem voor alle soorten vloeren en tapijt, dat zowel nat als droog kan reinigen. De excentrische aandrijving zorgt voor duizenden kleine, cirkelvormige bewegingen, die als satellieten om een grote schijf cirkelen. Door de zwevend gemonteerde basis heeft Orbot altijd 100% contactoppervlak. Het resultaat: een uiterst intensieve reiniging. Door de gepatenteerde satelliet-reinigingstechnologie wordt bij tapijt elke vezel van alle kanten gereinigd.  Door de eigenschappen  van de machine is het ook mogelijk om vloeren te polijsten en te schuren.

Host-systeem


Host
is het droge onderhoudssysteem voor tapijt: een simpele en effectieve manier om tapijt diep te reinigen. Voor dit Host-systeem zijn speciale machines ontwikkeld, die zijn uitgerust met unieke contra-roterende borstels. Deze borstels verwijderen het vuil tijdens het omhoogtrekken van de tapijtvezels. Er worden speciale natuurlijk afbreekbare ‘sponges’ door het tapijt geborsteld, die bestaan uit reinigingsmiddel en een kleine hoeveelheid water. Het reinigingsmiddel lost het vuil op en de sterk absorberende structuur van de sponges neemt al het vuil op en sluit het in. Door deze host methode  wordt niet alleen vuil verwijderd, maar ook huisstofmijt, schimmelsporen en allergene stoffen. Na het opzuigen van de sponges (met het opgenomen vuil) blijft er een schoon en droog tapijt achter dat direct weer beloopbaar is.

Het Host-systeem is een dieptereiniging die, afhankelijk van het soort tapijt en de mate van gebruik, eenmaal in de twee tot drie jaar kan worden toegepast.